o brătilă pe .ro

Paranormal Activita – rezistă 4 săptămâni și îți primești banii înapoi

Nu aveam nicio intenție să mă înscriu, dar pe Laura chiar nu am cum s-o refuz. De fapt și de drept, de competițiile de genul acesta mi s-a cam luat prin liceu, când am participat împreuna la concursul „Europa. Filmat în România”. Trebuia să realizezi un scurt metraj prin care să reflecți Europa în orașul tău. Și, ce să vezi, printre proiectele câștigătoare s-au aflat unul filmat cu telefonul, din care nu se înțelegea absolut nimic (și nu, pe atunci nu existau iPhone-uri, Galaxy-uri și mai știu eu ce) și unul în care fuseseră filmați câini comunitari ce răscoleau prin grămezi de gunoaie. Câini și gunoaie, asta era Europa din București și acesta fusese un proiect câștigător. Mă rog, mai multe despre asta am scris atunci, căci da, aveam și pe atunci blog, și chit că scriam pentru o singură persoană și nu aveam buton de like, eram la fel de revoltată ca și acum de modul în care ne place să ne facem singuri țara de rahat – 5 mai 2006.

Pe lângă sentimentele de revoltă care mă încercau constant, și în liceu, ca și acum, eram o optimistă și o idealistă convinsă. De fapt și de drept, „combinația” cu Laura a început de la ideea de a face un film. Asta voiam noi să facem atunci și aveam și scenariul scris, ne găsisem și regizor, sondasem și piața (am obținut aprobare de la Minister și am fost cu chestionare prin liceele din București), aveam chiar și asociație și site. Nu mai știm unde s-a rupt firul, dar chit că pâna la urma proiectul nu a fost finalizat, toată munca de atunci ne-a unit foarte mult și ne-a dat amândurora curaj și încredere cât să ne ajungă pentru tot ce am fi vrut să facem în următorii zeci de ani.

Anul acesta Laura a trimis un mail, „de dragul vremurilor trecute”. A sugerat să ne înscriem la Grand Spoof 2012, iar eu nu am putut să o refuz. Așa a ieșit „Paranormal Activita”, o parodie a reclamelor Activia, pe care le-am îmbinat, frumos zicem noi, cu filmul… „Paranormal Activity”. E făcut cu umor, cu pisici și, cel mai important… cu drag. :)

Dacă v-a plăcut și vreți să îl votați, o puteți face aici: http://creator.iqads.ro/grandspoof2012/creatie/1969/paranormal_activita.html – autentificarea se poate face și prin Facebook, nu este musai un cont IQads. Și, ca de obicei, feedback-ul este binevenit! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.