o brătilă pe .ro

S-a lansat Enciclopedia Chefului de Viață

CE ESTE ENCICLOPEDIA CHEFULUI DE VIATA?

Enciclopedia Chefului de Viata e o colectie de momente care lumineaza zilele si starnesc zambetele. De multe ori, ele apar chiar daca e luni, canicula sau ploua incontinuu si n-ai mai vazut soarele de-o saptamana.

Carevasazica, Enciclopedia Chefului de Viata e o sursa de inspiratie pentruenergie pozitiva si modalitati de descretire a fruntii. Un generator de flexiuni ale chefului de viata. Flexiuni de chef, genuflexiuni de chef, sarituri, pasul strengarului si orice altceva care da o stare de bine.

sursa: http://www.enciclopediachefuluideviata.ro/

Și uite-așa, în perioada aceasta de mare supărare, oboseală, plictiseală și dezgust (într-un cuvânt, lehamite) față de ceea ce se întâmplă pe scena politică a țării în care ne dorim (unii dintre noi) în continuare să trăim, un grup de oameni s-a hotărât să lanseze un site dedicat chefului de viață. Ironic, neironic, dacă mă întrebați pe mine, un site dedicat chefului de viață este mai mult decât binevenit, în condițiile în care mulți dintre noi par să îl fi pierdut de mult. Și nu mă refer numai la fețele posomorâte pe care la vedem la 5 dimineața la metrou, unele mergând la munca, altele încercând să se trezească din beție, ci la fețele posomorâte pe care le vedem la metrou la orice oră a zilei. Desigur, am putea da vina pe căldură, dar până și căldura poate fi o sursă de chef de viață atunci când după câteva ore petrecute în soare, ajungi acasă și dai drumul la aerul condiționat. Da, eu recunosc, aerul condiționat face parte din bucuriile mele mici de zi cu zi.

Acum, desigur, nu mă înțelegeți greșit, nu o să încurajez masochismul de tipul ține-te când poți pentru ca atunci când ajungi în sfârșit la baie să simți că trăiești unul din cele mai bune momente din viața ta (admit it, that’s just the way it is…), dar am încurajat mereu oamenii să aibă o atitudine pozitivă chiar și în fața evenimentelor mai puțin plăcute din viața lor. De pildă, săptămâna trecută când m-am întors de la muncă și am găsit o pungă cu făină împrăștiată prin toată bucătăria, instinctul îmi spunea să iau cotoiul și să îl arunc pe geam împreună cu o traistă cu merinde și un băț. –>

dog with bag on a stick

Până mi-am dat seama că, în primul rând, îl iubesc pe nebunul de cotoi și, în al doilea, amânasem deja de câteva zile să fac ordine prin bucătărie, mă incomoda extraordinar de tare treaba asta (I’m a clean freak) și totuși îmi găsisem scuze peste scuze, legate în primul rând de lipsa de timp, pentru a evita mobilizarea în această direcție. Așa că bucătăria plină de făină s-a dovedit a fi un adevărat catalizator și o dată totul curățat, spălat, uscat, mi-a revenit și mie cheful de viață și nici cotoiul nu a fost pus în situația de a se descurca singur pe străzile Capitalei. Și acum, pe bune, ce vină are pisoiul că am lăsat eu făina nesupravegheată pe masă? (<_<)

Mă uitam peste Enciclopedia cu pricina și realizam că e un fel de colecție de tipul „momentul acela în care…”, dar cu un final pozitiv. „Momentul acela în care” … „găsești bani într-o pereche de pantaloni pe care nu i-ai mai purtat de mult :D”. Așa, la polul opus de momentul acela în care ajungi acasă, miroase incredibil de bine a mâncare și realizezi că e de la vecini (că tot circula pe Twitter zilele trecute și m-am amuzat teribil pentru că trecusem și eu de atâtea ori prin asta…). Dar și ce chef de viață ai în momentul acela în care ajungi acasă, miroase incredibil de bine a mâncare și realizezi că prietenul te așteaptă cu masa pusă… Ce mai contează că e de fapt lasagna congelată pregătită la cuptorul cu microunde?

Oricum, chiar și atunci când viața nu ne surprinde cu ceva plăcut (cum am pățit eu atunci când mi-au furat portofelul și mi-a fost adus la ușă 10 zile mai târziu de doi băieți drăguți), e clar că avem și noi armele noastre împotriva apatiei și de partea chefului de viață, fie că e vorba de o ieșire la bere cu prietenii, o ieșire în parc cu cățelul, o masă alături de părinți, o escapadă la mare, o carte bună, muzica preferată în căști, un cântec fredonat sub duș sau un sfert de oră pe 9gag. Vouă ce vă redă cheful de viață? :)

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.