o brătilă pe .ro

VAMA din Garaj

De Tudor Chirilă nu am fost niciodată îndrăgostită. Nu că nu ar fi un băiat simpatic, dar nu am nutrit niciodată sentimente de acest gen pentru vreun artist. M-am îndrăgostit de voci, m-am îndrăgostit de piese, dar niciodată de soliști, basiști sau bateriști. I-am apreciat, i-am lăudat, dar nu am leșinat la concerte.

Țin minte însă că la primul Stufstock, acum 9 ani, am stat în primul rând, lipită de gard, ca să fiu cât mai aproape de scenă la cântarea celor de la Vama Veche. M-au dat și la televizor. Îi iubeam, aveam toate albumele lor și le știam piesele pe de rost – de la „Ana” și „Nu am chef azi”, până la „Iubește” și „Curva Regimentului”. De ce să nu recunosc, îmi pare rău că s-au despărțit băieții, dar îmi pare bine că îmi pare rău, dovadă că au fost cu adevărat buni și ne-au lăsat piese minunate. :)

După cum știți, Tudor și-a format trupa „VAMA”, iar mâine, de la ora 19:00, în Garajul Europa FM, va avea loc o audiție în premieră a noului album – “2012”. Pentru cititorii mei si pentru fanii lor se pun la bătaie 3 invitații ce vor fi acordate prin tragere la sorți prin intermediul random.org. Ca să mergeți să ascultați piesele noi, trebuie să lăsați un comentariu în care să-mi spuneți numele a 3 piese „vechi” pe care le iubiți cel mai mult. :) Mie mi-e foarte greu să aleg dintre Ana, Epilog, Vama Veche, Omul plajei, 18, Nu am chef azi, Hotel Cișmigiu… dar dacă chiar ar trebui, aș alege Ana, Vama Veche și Epilog. Sunt piesele care și acum, după ani de zile, reușesc să mă emoționeze la fel de mult cum o făceau când eram în liceu. Linia melodică, versurile, vocea lui Tudor – toate s-au îmbinat perfect și asta a făcut din ele mai mult decât un hit de-o vară. Și sunt sigură că o să le ascult și peste încă 10 ani. :)

Hai, vă aștept cu înscrierile! Câștigătorii îi anunțăm mâine, la ora 15:00.

ha! ia uite ce am găsit! :)

later edit: am avut 21 de participanti, numerotati de “sus in jos” – de la primul comentariu prin Facebook (on ordine cronologica), la ultimul comentariu clasic. ultimul comentariu lasat prin FB – cel al lui Razvan – nu a fost pus la socoteala deoarece a fost inscris dupa termenul limita – ora 15:00; de asemenea, nu s-au pus la socoteala comentariul Laurei si cel de-al doilea comentariu al Cristianei.

Random.org a ales numerele 1, 8 si 3, astfel incat castigatorii invitatiilor (simple, nu duble) sunt:

Adina Madarasz

Coman George Alexandru

Rodica Ionela Mîndreanu

Felicitari! :)

15 CommentsLeave a comment

 • Uhmm pai si mie imi este foarte greu sa aleg dar as spune ca printre preferatele mele TOP 3 ar fi urmatorul:
  1. Epilog
  2. Cu tine
  3. Zmeul
  M-as bucura mult sa primesc o invitatie, multumesc! :)

 • Imi este foarte greu sa aleg 3 piese vechi pe care le iubesc, intrucat sunt foarte idragostita de ele si ma trece un fior placut de fiecare data cand le ascult. 3 dintre piesele care mi-au marcat copilria sunt: Calul din Marlboro , Vama Veche si Instructia.

 • hm… Nu am putut niciodata sa aleg melodiile preferate, mereu mi-au placut multe, si multe au trezit in mine sentimente…pe care nimic altceva nu le-a trezit…

  Daca ar fi sa fac imposibilul si sa aleg 3 melodii preferate ale Vamei Vechi… As zice cu mana pe inima “Epilog”, “Vara asta” si “18 ani”. Astea sunt cele 3 melodii care ma fac mereu sa trec prin stari diferite si sa traiesc sentimente pe care rar le am din pricina unor melodii.

  Nu ma mai intind, si o sa inchei scurt. Stiu ca sunt sanse mici sa castig una din invitatii, dar asta nu ma opreste sa zic: ador Vama. Ador Vama Veche. Ar fi onoare sa ajung acolo, langa ei, la prima auditie a albumului nou. :)

 • vreau si eu Sa merg foarte mult. Ii ascult de foarte mult timp , sincer nici Nu mai tin minte. Imi plac foarte mult “hotel cismigiu”, “18 ani”, “cantec prost”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.