o brătilă pe .ro

Recomandări de weekend

Știu, weekendul începe abia vineri seară, dar mâine, 1 iunie, e musai să participați la Maratonul de Citit Booktopia. Are loc la Romexpo, în cadrul Târgului de Carte Bookfest, iar mecanismul este unul simplu și eficient:

1. Alegi o carte pe care ai vrea s-o citească și ceilalți
2. Vii cu ea la Maraton
3. Urci la Tribuna Cititorului și citești un fragment (5-15 minute)
4. Te asiguri că după tine vine un alt cititor, care continuă ștafeta

De ce să vii? Ei bine, dacă maratonul durează 8 ore fără întrerupere, sponsorul evenimentului, Bit Soft, va dona 50 euro / participant pentru proiectul ,,Școli în spitale” al Asociației P.A.V.E.L., dedicat copiilor bolnavi de cancer.

Maratonul are loc mâine, între 11 și 19, și vă incurajez să vă înscrieți în număr cât mai mare, aici.

A doua invitație este adresată bicicliștilor. După supărări, discuții și nervi legați de modul în care au fost trasate pistele pentru biciclete, sau de lipsa acestora, sâmbătă mergem să ne trasăm singuri o pistă pe marginea străzii! Pista Verde este un proiect-manifest pentru crearea unei infrastructuri eficiente dedicate bicicletelor, inițiat și susținut de Coca-Cola HBC România.

Proiectul a luat naștere în urma unui experiment ce a demonstrat faptul că unui biciclist îi ia de trei ori mai mult timp să facă un drum mergând pe trotuar, în loc să pedaleze pe stradă. Dovada, aici:

Traseul este cel pe care îl vom parcurge și noi sâmbata aceasta: Piata Unirii – Bd. I.C.Bratianu – Piata Universitatii – Bd.Nicolae Balcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Piata Romana – Bd. Dacia – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Piata Unirii. Punctul de intalnire este Piata Unirii, in fata magazinului H&M, iar ora la care vom porni, echipați cu un rucsac și-o bicicletă, este 11.00. De vopseaua verde biodegradabilă și de sistemele de prindere a acestora pe bicicletă, se vor ocupa organizatorii.


Să trecem la… treabă! :)

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.