o brătilă pe .ro

Carte călătoare, am pornit la drum!

Dacă mă-ntrebați pe mine, toate cărțile bune ar trebui să fie călătoare. Să se bucure de ele cât mai mulți oameni și să-ți fie drag să le dai mai departe. Să fie un proces natural și să nu fie nevoie de campanii de promovare. Nu e utopic și orice imbold în această direcție este binevenit, sub orice forma ar fi el, așa că m-am implicat cu mare drag în noul proiect al editurii ALL, lansat chiar azi, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

În cadrul campaniei „Cartea călătoare”, 50 de cărți își vor lua zborul prin țară, vor fi citite și date mai departe. Ruta lor poate fi urmărită pe pagina de Facebook a editurii sau pe Twitter, pe hashtagul #carteacalatoare, iar traseul final îl vom afla de azi într-un an, pe 23 aprilie 2013.

De la mine va pleca o carte scrisă de Mark Vernon, un scriitor care mi-a trezit interesul imediat ce am aflat că pe lângă profesia de jurnalist la publicațiile The Guardian, The Philosophers’ Magazine, Financial Times și New Stateman, se mai mândrește și cu un doctorat în filosofie, o licență în teologie și o diplomă în fizică, toate obținute în cadrul unor universități de prestigiu din Marea Britanie. Wow! Cum în liceu am fost o mare iubitoare de matematică, în clasa a 12-a m-am îndrăgostit iremediabil de filosofie și cărțile pe care le citesc cu cea mai mare plăcere nu sunt cele din categoria „beletristică”, m-am gândit că o să fim pe aceeași lungime de undă și am solicitat cartea „42 de gânduri profunde despre viață, univers și tot restul”. Până acum am parcurs 12 capitole ( din cele 42, ați ghicit :) ) și alegerea pare să fie una foarte bună. Vă dați seama ce vinovată m-aș fi simțit dacă aș fi trimis prin țară ceva ce nu merită citit, dar a fost totuși un pariu sigur.

Următoarea persoană la care va ajunge cartea este Ioana, pentru că mi-a cerut-o în mod expres până să apuc măcar să scriu ceva despre ea și sunt convinsă că o să-i placă foarte mult. Sunt totuși curioasă dacă printre cititorii mei există și alți iubitori de filosofie  și, dacă sunt, îi rog să se dea în vileag! :)

În final, vă las în compania unui citat abordat în cartea lui Vernon și care, cred eu, ne caracterizează foarte bine. Întâmplător, Blaise Pascal este și unul dintre filosofii mei preferați.

„Nefericirea oamenilor vine din faptul că nu pot sta liniştiţi într-o cameră”Blaise Pascal

3 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.