o brătilă pe .ro

Enel și babele nebune

Nu am apucat să vă povestesc niciodată despre babele nebune de la mine din bloc și cred că o se le dedic la un moment dat un post separat, dar, pe scurt: vecina de sub noi ne-a acuzat că am inundat-o cât noi eram plecați din țară și apa era oprită (și, culmea, a susținut că a văzut și mașina noastră în fața blocului, deși, ați ghicit, eram plecați cu tot cu mașină), iar vecina de deasupra a venit la 12 noaptea să ne spună să încetăm lucrările cu bormașina deși, ați ghicit, noi ne uitam liniștiți la un film (în care nu se folosea nicio bormașină).

Din seria evenimentelor neobișnuite de pe Câmpia Libertății nr.31, luna trecută ne-a fost furată din cutia poștală factura de la Enel. Cutiile poștale sunt foarte mici, astfel încât orice tip de corespondență stă pe jumătate afară dacă nu este bine îndesat, drept pentru care vecinii se pot servi liniștiți din plicurile tale. Desigur, greșeala mea că nu am luat factura în drumul meu spre piață ci am preferat să o iau la întoarcere. Nu am mai avut ce.

Dar cum spuneam, despre vecini cu altă ocazie. Azi vreau să împărtășesc o recentă descoperire din categoria acelora care îți fac viața ceva mai ușoară. Știam că se apropie data sosirii următoarei facturi emise de Enel, dar deja începusem să mă îngrijorez pentru că verificam în fiecare dimineața și în fiecare seară cutia poștală și era în continuare goală. Ieri am trecut pe la ai mei și am aflat de la taică’miu că cei de la Enel au pus la dispoziție, la ei pe site, posibilitatea creării unui cont de utilizator, prin intermediul căruia poți să vizualizezi toate facturile emise și toate plățile făcute.

În mod normal aș fi fost dezamagită de faptul că nu m-am gândit eu până acum să verific dacă există o astfel de platformă, dar mi-am dat seama de faptul că așteptările scăzute pe care le am când vine vorba de companii pe care nu le asociez cu modernitatea au fost generate de un sistem defectuos cu care m-am tot confruntat, mai ales în ultimul an de când cu înființarea PFA-ului. Numai faptul că la Administrația Financiară încă se mai cer anumite documente EXCLUSIV pe dischetă, pe mine mă îngrozește.

Aseară mi-am făcut însă cont pe site-ul Enel, am putut să vizualizez toate facturile emise, iar azi dimineață am primit un mail cum că s-a emis și acea ultimă factură pe care o așteptam nerăbdătoare și pe care am și achitat-o în 5 minute prin Home Bank. Am optat și pentru primirea facturilor exclusiv în format electronic și am mai salvat astfel niște copaci. :) În plus, tot din contul de utilizator poți să-ți introduci indexul lunar, astfel încât să nu mai primești facturi cu valoare estimată.

Așa că iată încă un semn că suntem pe drumul cel bun, chit că ne mișcăm cu pași mici și înceți. Important e să nu uităm, obișnuiți fiind să blamăm tot ce nu se întâmplă bine, să încurajăm astfel de întreprinderi și să le facem cunoscute și celor din jurul nostru.

Sfârșit.

6 CommentsLeave a comment

 • Bravo celor de la Enel!
  In alta ordine de idei, am si eu parte de vecine sarite de pe fix cu mult, insa ale mele nu sunt babe, ci femei in toata regula la 30 si ceva, respectiv 40 si ceva de ani…

 • Daca tot le place sa fure din cutia postala facturi, poate le si platesc :))
  Pune-le si tu in cutie, pe jumatate afara, pliante cu reclame porno/masaje erotice … sa se distreze si ele macar :P

  Treaba cu enelu’ e misto de tot. O folosesc si eu din mai.

 • Mare noroc pe capul meu cu asta. De când m-am mutat nu-m venise nicio factură și nu aveam cum să cer factură pentru că era pe numele foștilor chiriași. Dar, mi-am făcut cont MyEnel, la sfatul doamnei de la ghișeu, foarte drăguță de altfel, și azi am primit mail că s-a emis factura :)

 • Buna ziua.

  Sa stiti ca si cei de la Romtelecom procedeaza la fel, si cei de la Apa Nova si Distrigaz.

  Si inca de ceva timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.