Nu știu cum de s-a-ntâmplat, dar în a doua jumătate a anului trecut am tot fost invitată la evenimente ce implicau distrugeri. Sună mai dramatic decât în realitatea, dar chiar pe asta se bazau campaniile respective. Prima invitație am acceptat-o, era vorbă să dau cu o bâtă în niște bibelouri chinezești – tema fiind distrugerea kitsch-ului de import – și m-am gândit că poate fi o experiență interesantă de descărcare emoțională. Știți și voi, unii urlă în perne, alții își bat nevestele, alții sparg ce au la îndemână…
Din păcate am plecat de acolo pe jumătate deprimată. S-a dovedit că actul de distrugere nu este pentru mine și că în loc să mă relaxeze mă face să mă simt prost o zi întreagă. Alex știe cum reacționez când ne uităm la Top Gear și în loc să mă bucur de felul în care mașinile luate în teste sunt mutilate în fel și chip eu mă schimb la față și încep să îi povestesc despre „oamenii care nu au ce să mănânce și ăștia își permit să intre cu tiruri în mașini numai de dragul distracției”.
Asta sunt, n-ai ce să-mi faci, drept pentru care ulterioarele invitații la evenimentele ce implicau distrugere au fost finuț refuzate pe motivul că „eu prefer să #construim”. Și zău, într-o lume în care în jurul nostru se distrug constant nu numai mașini și bibelouri, dar mai ales vise și idealuri, simt că e datoria noastră morală să acționăm invers.
Despre Habitat for Humanity, mişcarea non-profit care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate, v-am mai vorbit anul trecut când am participat la prima mea acțiune socială de acest tip. A fost o experiență cu o imensă încărcătură emoțională prin care îmi doream să trec de foarte mult timp, dar habar nu aveam că ONG-ul există și în România. Iar pentru descoperire se cuvine să îi mulțumesc lui Alex. Anul trecut, în octombrie, în cadrul campaniei „Big Build” am contribuit la construirea a 10 case în 5 zile. A fost un efort comun sprijinit atât de persoane fizice, cât și de companii și mass-media, de la campania de promovare până la sponsorizările necesare pentru materiale și construirea efectivă a caselor.
—
În primăvară vom merge să construim din nou, iar în această perioadă are loc prima etapă e campaniei, și anume strângerea de fonduri pentru trei familii aflate în nevoie urgentă de locuințe adecvate.
Azi este ultima zi când se mai poate dona prin SMS la 859 – 2 euro – sau apelând 0900900590 (nr. valabil în Romtelecom) – 5 euro.
Ulterior, se mai pot face donații prin transfer bancar în conturile:
RON: RO25 BRDE 050S V150 1751 0500
USD: RO60 BRDE 050S V150 1778 0500
EUR: RO39 BRDE 050S V251 4597 0500
BRD Oradea
Mai multe detalii despre campanie puteți afla aici.
Construim? :)