o brătilă pe .ro

Dai o grână pe un Gandhi?

Știți deja că sunt pasionată de boardgames. Atât de pasionată încât aseară făceam planuri de design cu Alex să vedem cum putem să facem dintr-un perete al camerei un spațiu dedicat exclusiv lor. Așa, un soi de… jocotecă.

Ieri ne-am cumpărat Monopoly. Mai țineți minte Monopoly? Da, permiteți-mi să vă întreb pentru că nu am mai auzit pe nimeni rostind de mult acest nume. De ce nu se mai joacă lumea Monopoly? Probabil pentru că fiecare dintre noi a avut în copilărie un partener de joacă ce nu voia să facă schimb de proprietăți sau avea pretenții absurde de tipul „îți dau Boardwalk, dar pentru că e valoroasă trebuie să îmi dai și aia și aia și aia și aia”. Iar de cedat gări nici nu se punea problema oricât de mult i-ai fi oferit. Pur și simplu nu voia și cu asta basta! Și da, normal că după o serie de jocuri ce urmau același tipar, Monopoly avea să devină subiect tabu. Și nu, nu vă imaginați că dacă aceiași prieteni ar juca acum, după mai mult de 10 ani, lucrurile s-ar desfășura altfel. Dar, ca și în dragoste, și la jocuri e bine să încerci mai mulți parteneri (pe rând).

Eu n-am avut Monopoly când eram mică. Mama îmi cumpărase un înlocuitor de care inițial eram mândră și pe care ulterior îl țineam ascuns în dulapul de sus. „Privatizare” îi zicea. Dar jucam Monopoly la vără’miu și eram fascinată de banii cu moace de politicieni. Mai țineți minte? Era Gorbaciov pe cei de 1, Bush pe cei de 5… mai un Nixon, mai un Mitterand și dacă erai bogat aveai și un Gandhi. Și totuși, ceva lipsea: pionii aceia metalici pe care îi vedeam în reclamele la jocul original. Ei bine, de ieri, pantoful, pălăria și degetarul după care tânjeam în copilărie se află în posesia mea. Muhahahahaha!

Mai știți de Monopoly? Sau și voi jucați Catan acum? Ironic, în copilărie ne jucam cu bani iar acum facem schimb de oi, grâne și lemn…

Speaking of which, duminica aceasta se organizează un nou campionat de Catan pentru bloggeri și da, eu particip. Sub numele de ”Turneul Bloggerilor la Catan”, campionatul va avea loc de la ora 14:00 la Cafeneaua Brătianu, în cadrul Serii de Boardgames. Pentru înscriere și pentru mai multe detalii: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.