o brătilă pe .ro

S-a lansat platforma de e-learning a FDSC

Că FDSC (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile) este o fundație mișto îți dai seama de când îi auzi numele desfășurat. Numai că spre deosebire de alte asociații sau ONG-uri cu nume sonor care se pot mândri numai cu numele, oamenii de la FDSC chiar sunt puși pe treabă. Reprezintă în primul rând „o organizație pentru organizații”, așa cum singuri se intitulează, și printre proiectele lor cele mai cunoscute se numără anualul ONGFest și portalul ȘtiriONG.ro.

Și-au început activitatea în anii ’90, când au și publicat prima serie de broșuri dedicate dezvoltării ONG-urilor din România – „Cum să începi”, „Management ONG”, „PR pentru ONG-uri”, au început apoi să organizeze cursuri de formare pe temele respective, iar acum se pot lăuda și cu o platformă de e-learning: http://elearning.fdsc.ro. Momentan sunt încărcate trei cursuri interactiveCum să înființezi un ONG, Dezvoltarea Consiliului Director al unui ONG și Managementul de proiect -, urmând însă ca numărul lor să crească treptat, iar temele să fie alese în funcție de interesul manifestat de public.

Vreau să felicit echipa FDSC pentru idee și mai ales pentru că nu s-au oprit la a avea o idee, ci au și implementat-o. Îi susțin și sper ca proiectul să se dezvolte constant în următorii ani. Pâna una alta însă, platforma este disponibilă 24/24, iar accesul la cursuri este gratuit o dată ce utilizatorul își creează un cont pe site. Atenție mare, la sfârșit se dă și un test! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.