o brătilă pe .ro

Whose Font Is It, Anyway?

Dacă aveți un fin simț al umorului, știți cine este fratele lui Barney Stinson și soțul lui Judith Harper, atunci e musai să vă uitați la măcar câteva episoade din „Whose Line Is It, Anyway”, un show peste care am dat pe YouTube dar care a apărut recent și pe deja indispensabilul Vplay. Printre protagoniștii spectacolului se numără și cei doi actori menționați mai sus, actori de care eu habar nu aveam că sunt comedianți la bază și mai sunt și chiar foarte buni.

Dar acest articol este despre fonturi. Despre fonturi și, aparent total fără nicio legătură, despre oameni pe care te bucuri că ai ocazia să îi cunoști. Oameni care ți-ai dori să existe în cantități mai mari. :) Ei bine, un astfel de om am cunoscut marți seară, în cadrul NetCamp, un eveniment dedicat oamenilor cu idei, ce a inclus și un concurs de proiecte de tip online start-ups.

Alexandru Cuibari este românul din spatele „What Font Is” – www.whatfontis.com -, proiectul care a câștigat competiția de marți seară. “What Font is” este un serviciu Web care vă ajută să identificați fonturi sau să căutați alternative pentru fonturile respective, iar până marți eu îl folosisem deja de câteva ori fără să știu că în spatele ideii se află un concetățean. :) Este un serviciu gratuit, iar utilizarea sa este extrem de simplă: utilizatorul încarca imaginea, caracterele sunt identificate de către sistem, utilizatorul introducere literele/cifrele corespunzătoare și în final sistemul afișează primele 100 de fonturi cele mai apropiate de imaginea introdusă. Whatfontis.com identifică atât fonturi cu plată, cât și fonturi descărcabile gratuit și are o bază de date de peste 250.000 (!) de înregistrări.

Pe lângă proiectul extraordinar de util însă, Alexandru Cuibari a dovedit marți seară că posedă și o inimă mare. El a ales să doneze cei 1000 de euro către un caz social. Și într-o Românie în care strigătele de ajutor au devenit din ce în ce mai dese, gestul lui Alexandru merită aplaudat. Nu numai de către cei care s-au aflat în sală în acel moment, ci de către noi toți.

Chapeau!

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.