o brătilă pe .ro

Ce-ați zice de un Origami Workshop?

Am învățat să fac primul origami acum un an și ceva. Eram fascinată de cocorii și broaștele care apăreau de te miri unde lângă paharul de vin roșu sau lângă cel de bere, de fiecare dată când ieșeam cu Alex prin oraș. Țin și acum minte ce bucuroasă am fost când am putut să iau un cocor negru acasă. A stat prin geantă până ce și-a dat duhul printre celelalte suveniruri. Probabil că și Alex era la fel de entuziasmat ca și mine. Știu că eu așa sunt acum când cei din jurul meu se bucură de ce iese din mâinile mele. Primul meu origami a fost o inimă înaripată.

Ulterior, am prins drag de hârtie și mi-am dat seama că soarta flyerelor ar putea fi diferită. Că nu trebuie să ajungă neapărat în coșul de gunoi și că un cocor poate însenina ziua unui călător posomorât. Așa am început să ofer primii cocori: în metrou, celor care se uitau fascinați la bucata de hârtie care între două stații începea să prindă viață și până la a patra avea deja o formă bine definită. Cocorii mei dădeau chiar și din aripi.

Am început apoi să fac și cercei, broșe, agrafe, să ofer Mărțișoare, toate din flyere sau din pagini de revistă, iar Crăciunul trecut am avut primul brad împodobit numai din globuri de hârtie. Alex a lucrat ore întregi la ele, la fel și eu, dar ne-am bucurat de pomul acela ca niște copii în așteptarea Moșului. :)

Pentru că pasiunea e mare, plănuisem cu Alex un blog de tutoriale video și nu numai. Avea și o componentă eco și una caritabilă, dar, perfecționistă de fel, am uitat de regula de fier – „pune în aplicare, nu mai căuta noduri în papură” – și am tot amânat până când Alex s-a angajat și n-am mai avut timpul de partea noastră. Proiectul e pus bine de-o-parte și va veni și vremea lui. Până atunci însă, voiam să vă propun ceva…

M-am gândit, undeva prin decembrie, să vă chem la un soi de workshop. Să facem împreună globuri origami și să strângem donații pentru un azil de bătrâni sau un orfelinat. Fie printr-o taxă de participare, fie cumpărând din ce se creează, așa cum era la „Creezi sau donezi”-ul Roxanei Radu. În principiu, aș vrea să știu cine ar fi interesat de așa ceva, ca să văd spre ce spațiu de lucru mă orientez.

Și orice sugestii sunt, desigur, binevenite. :)

Ce ziceți?

pentru ca nu am reusit sa mai organizez workshop-ul, aici gasiti un tutorial foto pentru o funda de pus in brad sau pe cutiile de cadou. spor la treaba! :)

13 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.