o brătilă pe .ro

Cu ce-am rămas #dinRomânia

În ultimul rând… cu niște vânătăi! Semne nu numai de bună purtare, dar mai ales de bunăvoie. Dacă nu m-aș fi simțit atât de bine weekendul trecut, probabil nu aș mai fi alergat cu voioșie pe scări și nu aș mai fi căzut… în cap. Un cucui, o mână luxată, o pereche de genunchi juliți și doi ochi vineți. Le-am purtat pe toate cu mândrie în ultimele zile pentru că au fost dobândite în teambuilding-ul ”Redescoperă România” și nu, așa cum pesemne gândesc trecătorii, în urma unei căsnicii mai puțin fericite.

Totul s-a-ntâmplat la Sâmbăta de Sus, locul în care gașca #dinRomania s-a reunit pentru un weekend în formulă (aproape) completă cu scopul celebrării ultimei excursii din acest an. Mă așteptam la o cabană împrejmuită de munți înzăpeziți dar am dat peste un soare mai mult decât prietenos și peste un peisaj ce s-ar încadra ușor în categoria ”mindfuck”. Demnă de a fi redescoperită, Sâmbăta de Sus este specială. Mai țineți minte orele de fizică și celebrul „sistem de referință”? Ei bine, la Sâmbăta de Sus, în funcție de sistemul de referință, poți să te simți atât la șes, cât și la munte. În stânga era totul plan și soarele încălzea pământul (figură de stil) și în dreapta erau munții aceia înzăpeziți pe care simțeam că i-am convocat fără să vreau iar ei au răspuns „prezent” la apel (personificare evidentă).

Acesta a fost decorul în care s-a râs, s-a plâns, s-a dansat, s-a cântat și s-au consolidat prietenii. Nu se spune degeaba că Redescoperă România este în primul rând despre oameni. Nici Let’s Do It nu a fost despre deșeuri, deși mulți nu au reușit nici până azi să își dea seama de asta. Este vorba, în ambele cazuri, despre o țară pe care trebuie să învățăm să o apreciem mai mult și de care să ne bucurăm mai mult. Noi, oamenii.

Eu, Oana Brătilă, sunt mândră că am avut ocazia să descopăr atât de multe locuri deosebite și atât de mulți oameni deosebiți. Pe toți cei de mai jos și nu numai, la un loc într-o imagine pe care nu am vrut să o stric cu ochii mei vineți. Da, lovită fiind, chiar credeam că o să se vadă! :))

Redescoperă România 2011 este un proiect inițiat de Petrom, împreună cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 și Muzeul Țăranului Român.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.