o brătilă pe .ro

Un strop de soare și povestea continuă! :)

De dragul unor zile însorite chiar și când afară sunt nori, începem săptămâna cu vești bune! Dar bune de tot!

Ieri pe la prânz am primit un mail de la Andreea Popescu, cea pentru care ne agitam acum o lună să strângem suma de bani necesară unei intervenții chirurgicale care putea să o scape de cancer. Cancerul, boala aceea nenorocită care pare să nu țină cont de nimeni și de nimic. Nici de vârstă, nici de stilul de viață, nici de trecutul tău de om bun sau rău. Din păcate, vrem sau nu să recunoaștem, suntem cu toții potențiale victime și cu toții ne-am dori să știm că dacă ni s-ar întâmpla vreodată nouă i-am avea pe ceilalți alături.

Am spus-o de atâtea ori și o voi spune în continuare: miracolele nu sunt atât de departe de noi si fiecare poate contribui la săvârșirea lor. Mailul  primit de la Andreea a fost unul de mulțumire. :)

„Acum sunt bine și datorită ție!”

Gestul Andreei de a trimite câte un mesaj tuturor celor care au fost alături de ea mi s-a părut minunat, pentru că fiecare dintre noi are în același timp nevoia (conștientă sau subconștientă) de a i se recunoaște și aprecia ajutorul, de a ști că acesta nu a fost în zadar și de a fi încurajat spre a face acest gest și altădată.

De asemenea, sunt astfel de cazuri fericite cele care ar trebui să îi încurajeze și pe ceilalți să dea o mână de ajutor atunci când viața unui om depinde de asta. Sunt cuvinte mari și grele, dar care fac parte din categoria mesajelor de care avem nevoie din când în când. Așa, pe post de reminder.

În plus, apropo de reminder, de azi și până pe 3 noiembrie holul Teatrului Nottara găzduiește o expoziție foto specială, semnată de Alex Gâlmeanu, care surprinde optimismul şi puterea cu care copiii bolnavi de cancer luptă cu boala şi felul în care veselia şi inocenţa copilăriei invadează saloanele spitalelor. Expoziția face parte dintr-o inițiativă lăudabilă a Grupului Danone, campania Zâmbet pentru Viitor derulată deja de peste 4 ani de zile, și  vă invit cu drag să o vizitați săptămâna aceasta sau cea care va urma.

Așadar, o săptămâna minunată să avem și să ne păstrăm optimismul la cote maxime! :)

3 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.