o brătilă pe .ro

Te scot la un documentar?

Oare câți dintre voi știți că unele subtitrări pe care le-ați citit anul trecut pe ecranele cu proiecții One World au fost scrise de mine? Dar că synopsis-urile la care poate ați mustăcit nemulțumiți de exprimare au fost traduse tot de mine?

Se întâmpla anul trecut, pe vremea în care lucram cu aceeași pasiune și la Let’s Do It și mai aveam pe cap și un job pe care deși nu-l iubeam era sursa atât de necesară de venit. Au fost multe nopți nedormite și mai multe dureri de cap și o serie de rugăminți disperate adresate Alexandrei în momentele în care simțeam că nu mai fac față.

Nu am vrut să renunț și pe lângă traduceri mai ajutam echipa și având în grijă conturile de Social Media. Pentru că mi-erau atât de dragi și ei și festivalul și pentru că simțind că pot să îi ajut, renuțarea ar fi însemnat să-mi bag pur și simplu picioarele într-un proiect în care am crezut și cred în continuare. Iar asta ar fi însemnat să mă lepăd de mine, de ceea ce sunt eu.

Anul acesta am văzut o echipă puternică și bine închegată în spatele One World Romania, cu aceiași oameni sufletiști, pasionați și implicați. Proiectul va avea însă în continuare nevoie de ajutor până sălile vor ajunge să fie pline chiar și în cinematografele unde biletul de intrare este 8 lei. Mi-ar plăcea ca fiecare dintre voi să încerce să ajungă măcar la o proiecție și să nu trateze acest festival ca pe ceva nesemnificativ, când de fapt este mai semnificativ ca orice „Avatar”, ca orice „Inception” sau ca orice „Black Swan”.

Cred sincer că numărul de participanți la acest festival va spune multe despre noi. Iar eu îmi doresc ca la sfârșitul acestuia să nu aud oameni spunând că ar fi venit, dar că nu au știut de existența sa. Cu atât mai mult dacă acei oameni îmi sunt și prieteni.

Așadar, să nu ziceți că nu v-am spus, da? :)

Iar mai jos, recomandările mele pentru azi, respectiv locurile în care mă și puteți găsi în această seară:

Agnus Dei – 16:30, Cinema Corso

Sari-uri roz – 18:00, Cinemateca Eforie

Dușmanii Poporului – 20:00, Cinemateca Eforie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.