o brătilă pe .ro

Breaking news: Charlie Sheen susține Let’s Do It, Romania!

Zilele trecute îmi povestea Alex cum în America, o știre despre situația conflictului din Libia a fost întreruptă pentru a transmite noutăți cu privire la Charlie Sheen și posibilitatea ca acesta să renunțe la filmările pentru serialul „Two and a Half Men”, afectând astfel milioane de vieți. Vă dați seama câte sinucideri a produs între timp știrea conform căreia Charlie Sheen chiar a fost demis? Să ne așteptăm și la greve și proteste din partea procrastinatorilor de meserie, fie ei studenți în sesiune sau bloggeri? Cod roșu, alertă maximă, lăsați Xanax-ul să vină la mine! „In other news”, în Libia e haos, mor oameni cu sutele și pe Gaddafi îl doare-n crețurile lui negre de Charlie Sheen.

„Meanwhile, in Romania” benzina se face 6 lei, mâine-poimâine pâinea se face 3, dar subiectul principal este divorțul Columbenilor, de care nu scapi nici să vrei, că dacă nu te uiți tu la televizor, mai mult ca sigur se uită vreo vecină, vreun coleg sau vreun „prieten” de pe Facebook.

Ei, și dacă ai noroc să nimerești știrea potrivită sau răbdare să se treacă prin toate violurile până se ajunge la ea, satisfacția e mare, mai ales dacă știi că ai contribuit și tu la subiect. La știrea de mai jos au contribuit peste 200.000 de oameni care au avut încredere în proiectul „Let’s do it, Romania!” și au înțeles că schimbarea nu are cum să vină peste noapte, dar că ziua de 25 septembrie a însemnat un mare pas făcut de români. Știrea de mai jos este produsul celor care încă mai luptă pentru această țară și reușesc să vadă în ea ceva mai mult decât sărăcie, mizerie și corupție. Dar oare câți au văzut-o? Este din 11 februarie și, cel mai probabil, dacă nu ai fost la ora potrivită la locul potrivit, ai ratat subiectul pe veci.

Desigur, ca de obicei, provocarea cea mai mare va ține nu atât de instituirea unei legi, cât de aplicarea sancțiunilor. Mai avem mult de muncă, dar sunt astfel de știri cele care ar trebui să ne mobilizeze și să ne arate că nu ne agităm în zadar. Și sunt astfel de știri cele care ar trebui să se afle pe prima pagină a ziarelor.

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.