o brătilă pe .ro

2 hashtaguri care mă fac să zâmbesc: #draduta şi #lecturiurbane

1. Sper că aţi auzit cu toţii până acum de campania desfăşurată pentru Daniel Răduţă, cel mai bine cunoscută în online prin hashtagul #draduta. Un mare bravo, din nou, tuturor celor care au contribuit la strângerea de fonduri, dar mai ales la creşterea vizibilităţii acestei campanii, pentru că este o deschizătoare de drumuri.

E foarte interesat de observat faptul că oamenii reuşesc să se mobilizeze mai repede când este vorba de cazuri concrete, decât de subiecte generale cum ar fi ”lupta împotriva leucemiei”. Sper însă ca această tendinţă să se schimbe, iar această campanie să aibă rol de exemplu pozitiv, pentru că sunt mulţi oameni bolnavi care au nevoie de ajutor şi deşi sunt pro când vine vorba de a ajuta măcar pe cineva, decât de a nu face nimic, e dureros când te gândeşti că sunt şi alţi oameni care se luptă cu boala dar cazul lor nu ajunge să se bucure de atenţie. S-a mai făcut însă un mare pas pentru ca aceste cazuri să fie din ce în ce mai puţine. Cel puţin aşa sper. Recunosc, nu pot să nu mă gândesc la posibilitatea ca după campania pentru Daniel lucrurile să revină iar la normal, sau oamenii să nu mai aibă acelaşi avânt pentru un nou ”candidat” la ajutor.

Ce sper însă din tot sufletul este să se bucure de cât mai multă vizibilitate campanii prin care aceste boli nenorocite pot fi atacate… Poţi ajuta, de exemplu, în lupta împortiva leucemiei prin donarea de celule stem, iar mai multe detalii găseşti pe site-ul campaniei ”Redă Speranţa”.

Pentru Daniel s-au organizat multe evenimente dedicate strângerii de fonduri dar ce este special este că oamenii au început să organizeze pe cont propriu diverse astfel de acţiuni, cum ar fi scoaterea la licitaţie a unor obiecte cu valoare mai mult sau mai puţin emoţională, mai mult sau mai puţin materială. Dar treaba se mişcă extraordinar de bine!

Şi azi am dat peste o licitaţie mega faină, unde se scoate la vânzare dvd-ul Placebo ‘Once More With Feeling‘ – care face parte dintr-o colecţie limitată şi mai este şi semnat de toţi membrii actuali ai trupei. Da, l-aş fi luat clar eu dacă aş fi dispus de coco :D, dar sper să ajungă la cineva care să-l aprecieze. Momentan ultima ofertă este de (doar) 120 de euro. Da, zău că mi se pare puţin, pentru că pe eBay aşa ceva se vinde mult mult mai scump. Şi aici mai e şi o cauză nobilă la mijloc ;). Aşadar, daţi şi voi sfoară în ţară printre fanii Placebo şi oamenii altruişti care au şi cu ce! :)

Şi mai puteţi ajuta şi apelând, din reţeaua Romtelecom, două numere valabile până pe 12 martie:

0 900 900 110 – pentru 10 euro
0 900 900 115 – pentru 5 euro

#draduta nu mai este un hashtag tragic. Este acum un hashtag care pentru mine exprimă speranţă, optimism şi încredere. Partea plină, nu goală a paharului. Şi din acest motiv mă face să zâmbesc.

2. Săptămâna trecută a avut loc a 5-a ediţie a campaniei ”Lecturi Urbane” şi cât de “uber cool” a fost puteţi să vedeţi chiar aici:

Mulţam fain lui Alex pentru super montaj!

De ce mă face #lecturiurbane să zâmbesc? Pentru că este un proiect făcut cu suflet şi o parte din el este şi sufletul meu.

Once more with feeling ;)

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.