o brătilă pe .ro

Să învăţăm cu Oana cum să strănutăm corect

Înţelege-mă, nu vreau să-ţi dau peste cap toate învăţăturile pe care le-ai primit în copilărie de la părinţi, bunici şi de la doamna învăţătoare, dar să strănuţi în palmă este pur şi simplu greşit!
Hai să-ţi povestesc…

Duminica trecută m-am dus la culcare setată fiind ca următoarea zi să merg să-mi fac vaccinul din cauza căruia cică mor oameni. Numai că Aghiuţă s-a gândit că mie mi-ar mai prinde bine nişte zile, aşa că m-am trezit cu gâtul umflat şi o ameţeală deloc plăcută, doi factori ce blocau desigur intenţia mea de a mă vaccina. Am zis că a fost un semn, mi-am băgat picioarele în el de vaccin şi seara am stat si am bolit acasă. M-am culcat pe la 21:00 şi m-am trezit pe la 4 dimineaţa, pe jumătate moartă dar cu somnul epuizat. Aşa că am început să mănânc mandarine şi să mă uit la The Powerpuff Girls pe Cartoon Network. Şi ajungem în sfârşit la motivul acesti lungi introduceri, anume acela de a mă da eu mare că pot să văd Dexter, Cow and Chicken şi The Powerpuff Girls în limba engleză. Da prieteni, are televizorul o setare faină peste care am dat din greşeală şi de care abuzez de câte ori am ocazia. Acum sper că nu v-am ofticat prea tare şi o să citiţi în continuare acest articol care se va dovedi vital pentru societatea în care trăim.

Încep prin a menţiona faptul că titlul e cam cretin şi de fapt nu intenţionez să vă învăţ cum să strănutaţi. Strănutaţi, fraţilor, cum vreţi şi cum puteţi – pisiceşte, tip mitralieră, I don’t care. Importantă este acţiunea ce însoţeşte această practică.
Imaginaţi-vă că sunteţi într-un autobuz. Un domn strănută punând mâna la gură, îşi adună eventual şi secreţiile nazale cu degetul mare şi cel arătător şi apoi îşi pune la loc mâna pe bara de care se ţinea înainte de „eveniment”. La următoarea staţie coboară şi ajunge altcineva în locul său – o domnişoară cochetă, fardată, parfumată, care însă trebuie să se ţină şi ea, ca tot omul, de o bară. Şi pune mâna exact acolo unde a fost acum câteva secunde mâna adusă de la nas a eroului nostru. Scârbos, nu? Ei bine, ţin să te anunţ că ai avut şi tu de nu ştiu câte ori mâna pe mucii altora. Şi nu numai… Da, ai pus mâna pe multe la viaţa ta. Din fericire, marile boli ale umanităţii nu se transmit printr-un astfel de contact, dar cu cel mai mare drag vă recomand să nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini de câte ori aveţi ocazia…

Revenind la strănutat, treaba e simplă: tu strănuţi, pui mâna la gură, microbii ajung pe bara din autobuz, eu pun mâna pe bară, microbii vin la mine. Şi e de ajuns să casc şi să fie nevoie să pun şi eu mâna la gură şi uite aşa eu răcesc şi tu începi să sughiţi pentru că te pomenesc în timp ce stau în pat cu febră 39… Bine că ne ferim de porcină, dar pierdem din vedere că şi gripa normală face o serie de victime anual… Şi gripă-negripă, murim-nu murim, nu-mi face plăcere nici măcare durerea în gât de la o răceală ordinară.

Oricum, până la urmă, cea mai importantă problemă este aceea că nu reuşim să fim civilizaţi şi să îi respectăm pe cei alături de care trăim. Doamne cum nu îi suport nici pe ăia care îşi suflă nasul în palmă. Mă întreba un prieten ce părere am de fotbalişti, pentru care acest gest este unul normal. În primul rând fotbaliştii nu au altă variantă. În al doilea rând, să fie sănătoşi şi să calce unii în mucii celorlalţi! E altă problemă în momentul în care eu sunt nevoită să împart un mijloc de transport în comun cu nişte nesimţiti…

Nu mă interesează dacă ai porcină sau eşti pur şi simplu alergic la piţipoance. E iarnă, se strănută mai mult. Aşa că te rog, dacă ai la tine şerveţele sau batistă, foloseşte-le! Dacă simţi că nu ai timp să scoţi şerveţelul din buzunar NU, repet, NU pune direct mâna la gură! Foloseşte interiorul cotului – satisfacţie garantată, microbi ţinuţi sub control, Oana fericită! Declar începută campania „pune cotul la gură!”!

cum sa stranutam corect

Based on a true story.

Oana managed to kill her cold in three days with twelve mugs of tea a day, but she still doesn’t have the guts to use her driving licence so she uses the bus every day.
Chicken still doesn’t know that Supercow is, in fact, his sister.

The end is near.

25 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.