o brătilă pe .ro

Să învăţăm cu Oana cum să strănutăm corect

Înţelege-mă, nu vreau să-ţi dau peste cap toate învăţăturile pe care le-ai primit în copilărie de la părinţi, bunici şi de la doamna învăţătoare, dar să strănuţi în palmă este pur şi simplu greşit!
Hai să-ţi povestesc…

Duminica trecută m-am dus la culcare setată fiind ca următoarea zi să merg să-mi fac vaccinul din cauza căruia cică mor oameni. Numai că Aghiuţă s-a gândit că mie mi-ar mai prinde bine nişte zile, aşa că m-am trezit cu gâtul umflat şi o ameţeală deloc plăcută, doi factori ce blocau desigur intenţia mea de a mă vaccina. Am zis că a fost un semn, mi-am băgat picioarele în el de vaccin şi seara am stat si am bolit acasă. M-am culcat pe la 21:00 şi m-am trezit pe la 4 dimineaţa, pe jumătate moartă dar cu somnul epuizat. Aşa că am început să mănânc mandarine şi să mă uit la The Powerpuff Girls pe Cartoon Network. Şi ajungem în sfârşit la motivul acesti lungi introduceri, anume acela de a mă da eu mare că pot să văd Dexter, Cow and Chicken şi The Powerpuff Girls în limba engleză. Da prieteni, are televizorul o setare faină peste care am dat din greşeală şi de care abuzez de câte ori am ocazia. Acum sper că nu v-am ofticat prea tare şi o să citiţi în continuare acest articol care se va dovedi vital pentru societatea în care trăim.

Încep prin a menţiona faptul că titlul e cam cretin şi de fapt nu intenţionez să vă învăţ cum să strănutaţi. Strănutaţi, fraţilor, cum vreţi şi cum puteţi – pisiceşte, tip mitralieră, I don’t care. Importantă este acţiunea ce însoţeşte această practică.
Imaginaţi-vă că sunteţi într-un autobuz. Un domn strănută punând mâna la gură, îşi adună eventual şi secreţiile nazale cu degetul mare şi cel arătător şi apoi îşi pune la loc mâna pe bara de care se ţinea înainte de „eveniment”. La următoarea staţie coboară şi ajunge altcineva în locul său – o domnişoară cochetă, fardată, parfumată, care însă trebuie să se ţină şi ea, ca tot omul, de o bară. Şi pune mâna exact acolo unde a fost acum câteva secunde mâna adusă de la nas a eroului nostru. Scârbos, nu? Ei bine, ţin să te anunţ că ai avut şi tu de nu ştiu câte ori mâna pe mucii altora. Şi nu numai… Da, ai pus mâna pe multe la viaţa ta. Din fericire, marile boli ale umanităţii nu se transmit printr-un astfel de contact, dar cu cel mai mare drag vă recomand să nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini de câte ori aveţi ocazia…

Revenind la strănutat, treaba e simplă: tu strănuţi, pui mâna la gură, microbii ajung pe bara din autobuz, eu pun mâna pe bară, microbii vin la mine. Şi e de ajuns să casc şi să fie nevoie să pun şi eu mâna la gură şi uite aşa eu răcesc şi tu începi să sughiţi pentru că te pomenesc în timp ce stau în pat cu febră 39… Bine că ne ferim de porcină, dar pierdem din vedere că şi gripa normală face o serie de victime anual… Şi gripă-negripă, murim-nu murim, nu-mi face plăcere nici măcare durerea în gât de la o răceală ordinară.

Oricum, până la urmă, cea mai importantă problemă este aceea că nu reuşim să fim civilizaţi şi să îi respectăm pe cei alături de care trăim. Doamne cum nu îi suport nici pe ăia care îşi suflă nasul în palmă. Mă întreba un prieten ce părere am de fotbalişti, pentru care acest gest este unul normal. În primul rând fotbaliştii nu au altă variantă. În al doilea rând, să fie sănătoşi şi să calce unii în mucii celorlalţi! E altă problemă în momentul în care eu sunt nevoită să împart un mijloc de transport în comun cu nişte nesimţiti…

Nu mă interesează dacă ai porcină sau eşti pur şi simplu alergic la piţipoance. E iarnă, se strănută mai mult. Aşa că te rog, dacă ai la tine şerveţele sau batistă, foloseşte-le! Dacă simţi că nu ai timp să scoţi şerveţelul din buzunar NU, repet, NU pune direct mâna la gură! Foloseşte interiorul cotului – satisfacţie garantată, microbi ţinuţi sub control, Oana fericită! Declar începută campania „pune cotul la gură!”!

cum sa stranutam corect

Based on a true story.

Oana managed to kill her cold in three days with twelve mugs of tea a day, but she still doesn’t have the guts to use her driving licence so she uses the bus every day.
Chicken still doesn’t know that Supercow is, in fact, his sister.

The end is near.

25 CommentsLeave a comment

  • @Sabina :)))) acolo nu e chiar cotul, te rog frumos. dar as fi putut sa sugerez stranutatul in genunchi si sa pun o poza cu mine cu piciorul dupa cap, nu? =)))

   @Cartman “Ashurbanipal01 (3 days ago) : Johnny Bravo you are MY HERO!!!” :)) – din pacate nu mai dau Johhny Bravo pe Cartoon Network :( Marea mea drama e ca nu mai dau nici Dexter.

   @catalin cu cat mai lung si mai des, cu atat mai bine, nu? sa ai si cum sa te stergi calumea la nas, sa nu te murdaresti pe maini.

 • 1) Nu te supara, dar nu e vina mea ca tu nu poti sa stai in autobuz fara sa pui mana pe bara :). Si daca o pui fa ca mine, tine-te de o bara unde nu ajunge nimeni :D
  2) Gripa porcina face de 500 de ori mai putine victime decat ebola, sau malaria. take a look at: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/jun/12/siwne-flu-malaria
  3) Traiasca firmele farmaceutice!
  4) Am descoperit si eu acum 1 saptamana butonul magic cu care schimb limba in engleza pe CN :D

 • :)))
  pai mai pune acolo vreo 35-40 cm plus inca vreo 20 la mana si iti dai seama ca nu iau porcina asa usor :P

 • e destul de scarboasa dar adevarata povestea ta, dar pana sa scot servetelul sigur stranut pe toti din masina aia si s-ar putea sa ma blagoscoveasca toti din jurul meu,…
  P.S: daca mi amintesc eu bine cred ca tu cand te apuci sa stranuti uiti sa te mai opresti:))

 • ce tare e desenul :)) stii ca am remarcat cand ai stranutat ca ai facut-o corect, eu citisem cu cateva zile inainte de pe un afis din Poli unde era un indrumar “cum sa te aperi de gripa porcina”. Care avea si un desen si instructiuni cum sa stranuti corect :)

 • @Cartman Am carnet de conducere. But as I said – “she still doesn’t have the guts to use her driving licence”. Adicalea il am degeaba. Si de boifrend se poate profita doar in anumite limite :D Lasa ca imi cumpar o pereche de coaie si ma apuc de condus. :))

  @iani si era folosit desenul asta facut de mine, nu? :)))

 • Ai dreptate în logica ta. O să mă conformez și n-o să-mi mai umplu palma (cu care schimb vitezele la mașină, nu cu care mă țin de bara de la autobuz :P ) de muci, pe care pot să o spăl când vreau, ci o să strănut pe partea interioară a cotului, acolo unde am o haină.

  Nu-ți trebuie coaie pentru a conduce (cu toate că am observat că-ți trebuie ca să conduci și corect, repet, AM OBSERVAT). Trebuie doar să începi să conduci noaptea, când e liber. Conduci în ritmul tău, dacă vrei nu treci de a 2-a. Si daca te claxonează cineva, ignoră-l, cel mai probabil sunt eu.

 • Shumi, ce carcotas esti! Unde poti tu sa-ti speli palma cand vrei? Da, sunt sapunelele alea antibacteriene, dar sa fim seriosi, cati au asa ceva? Si eu nu pot sa ofer solutii care presupun o investitie financiara. :P Haina ai doar iarna si poti sa o cureti daca se intampla sa stranuti si corpuri solide… ma rog, vascoase :P Daca stii ca esti mucios rau, sigur ai niste servetele la tine… Dar astea sunt cazuri ceva mai extreme. In general stranutam doar stropi lichizi, care pe haina nu o sa se vada. Nu o sa se vada nici pe bara din autobuz, dar microbii Shumi, microbii sunt acolo! Si asteapta sa faca o noua victima. They’re evil! Evil I tell you! MUHAHAHAHAHAHAH.

  Asa, scuzati iesirea.

  Intr-o alta ordine de idei, multumesc pentru incurajare. Astept sa vina primavara si promit ca ma apuc de condus. Dar recunosc, nu sunt tocmai calma si nici rabdatoare. Sper totusi sa nu ma vad pusa in situatia de a lasa masina in mijlocul drumului si a ma intoarce pe jos.

 • […] As vrea totusi ca mult mai multa lume sa invete sa stranute corect, sau mai degraba sa se protejeze corect de stranut: nu feresti microbii cu palma, care nu face decat sa poarte germenii mai departe. Incearca sa stranuti in interiorul cotului, e mai igienic si mai confortabil. (sursa) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.