o brătilă pe .ro

Ma intreb

Ma intreb daca oare s-a terminat jegul asta de circ politic sau o sa-si puna amprenta si de sarbatori. Ce este mai trist este ca tigania de la televizor nu se compara cu tigania de aici de jos, de la noi, oamenii de rand. Ultimele saptamani au scos ce-i mai rau din oameni si am incercat sa-mi dau seama pentru ce. Chiar merita Basescu sau Geoana sa ne jignim intre noi? sa aruncam cu rahat in cei care au alta parere decat a noastra?

Nu realizati ca adevarata problema, ce este cu adevarat trist, este ca s-a mers la vot nu pentru cineva, ci impotriva cuiva? La ce ne ajuta democratia daca nu avem pe cine alege? De fapt, probabil, pentru unii, sistemul de vot de pe vremea lui Ceausescu era mai bun. Altii poate chiar il preferau din moment ce se crizeaza atat cand alti oameni au alta parere decat ei. Ce va mai placea daca eram obligati toti sa-l votam pe Geoana sau pe Basescu, nu? TraiasCA COmunismul!

Basescu, asa-numitul ales al poporului, a iesit cu putin peste 50% din voturile celor putin peste 50% care s-au prezentat la vot. Nu stiu cat % din totalul populatiei reprezinta populatia cu drept de vot, dar nu conteaza, sa spunem ca nu-i trecem la socoteala pe cei sub 18 ani, desi traiesc si ei, saracii, in aceasta tara. Oricum, Basescu este presedintele ales de 25% din cei cu drept de vot. Ce este si mai trist insa, este ca din acei 25%, cel putin 50% nu au votat cu Basescu, ci au votat impotriva PSD. Si apoi iese Baselu la TV sa spuna cum il iubeste pe el boborul. 10%, da. Adevarul e ca cine sta sa faCA CAlcule in afara de mine la ora 4 dimineata?

Geoana, la fel de penibil, ca sa nu zic prostanac, sarea in sus de bucurie cand avea impresia ca a castigat, tot asa, cu putin peste 50% din cei 50%… stiti povestea. Daca sistemul de fraudare PSD ar fi fost mai bun, cum bine a punctat Ponta, Geoana ar fi fost si el tot un presedinte ales de 10%. Ca si la el s-au dus cu tona voturi de la cei scarbiti mult prea mult de stilul basescian.

Ei se bucura, pot sa-si mai bata joc 5 ani. Sunt fericiti, linistiti, n-au treaba. Intre timp, noi aruncam cu rahat unii in altii. Cum sa spui frate ca ce cretini sunt cei care voteaza cu Baseu sau ce idioti sunt cei care voteaza cu Geoana? Bine ca esti tu destept, ma! Ca mai nou toata lumea se pricepe la politica. Dar daca incepi sa-i intrebi ceva mai concret, gata, s-a terminat. Ne pricem toti la jignit, la injurat. Pentru cine?? Chiar merita un chior si un prostanac sa renuntam la bunul simt? La respectul fata de cel de langa tine? Nu sunteti mai buni ca ei! Ati dovedit de fapt, multi dintre voi, ca meritati variantele pe care le-am avut. Si asta ma intristeaza cel mai tare.

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.