o brătilă pe .ro

Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Am surprins azi in ziarul vecinului de scaun de metrou un titlu care anunta salariul lui Loti Boloni.
Poate ca sa ma supuna pe mine unor chinuri mentale presupuse de incercarea de a realiza enormitatea acelei sume… poate ca sa-ti bagi unghia in gat ca tu stai 9 ore la birou si primesti 10 milioane… poate ca sa se dea mare patronul Rapidului ca are bani… poate…Ce-i drept, incepi sa te intrebi de ce nu se apuca toata lumea de fotbal. Talent? Hmmm… eu sunt d’aia care considera ca daca muncesti poti sa faci orice. Da, inclusiv sa pictezi, sau sa compui muzica. Acuma, cat de bine iti iese, e partea a doua…dramul de talent te ajuta sa-ti iasa mai bine si cu mai putin efort. Dar munca e sfanta. La fotbal vorbim in primul rand de tehnica si antrenament. Bun, atunci de ce nu ne apucam toti de acest sport? Sa ne dam parintii cu capul de calorifer pentru ca nu ne-au dat la antrenamente cat eram mici? Pai sa vedem…
In primul rand fetele ies din discutie pentru ca desi parca fusesera niste incercari de campionate feminine de fotbal (nu la noi in tara), fotbalul se pare ce ramane al barbatilor. In al doilea rand, foarte multi parinti isi doresc ca odraslele lor sa desfasoare munca intelectuala, probabil pentru ca “da mai bine”. In fata cui? In fata celorlalti parinti care considera acelasi lucru… Eh.
In al treilea rand, nu toti ajung sa joace la marile cluburi sau sa fie antrenori foarte cautati. Sa nu uitam ca mai exista si alte divizii in afara de divizia A, si sa nu va imaginati ca in ele joaca doar baieti de 18 ani care asteapta sa ajunga la Steaua. Poate in acest punct isi spune talentul cuvantul. In acest punct conteaza sa fii chiar si cu putin mai bun decat cel de langa tine, iar daca ai si acel gram de noroc, poate, repet POATE, ajungi sa joci pe sume din acelea pe care eu nu pot sa mi le imaginez.Daca merita Boloni suma aceea de bani vis-a-vis la cantitatea de munca, intelectuala sau fizica, pe care o depune? … Ar fi corect sa fim remunerati direct proportional cu cantitatea de munca pe care o depunem, nu?
Si totusi, un jucator de la Steaua Bucuresti e platit de n ori mai mult decat unul de la Flacaii Arad. Si secretara magantului x am o presimtire ca e mai bine platita decat secretara lui Gigi de la Iridiex SRL.
“Ce e corect in viata asta”, nu?
Treaba e totusi discutabila. Secretara magnatului are totusi o responsabilitate mai mare pe umeri. Si reprezinta o parte din imaginea unui om puternic. Imagine care daca va fi patata, va fi nasol. De Gigi cine-a auzit? Dar de Flacaii Arad? Banii vin de la ‘al mai mare. Dar ca ‘al mai mare sa aiba de unde sa dea banii, are nevoie si de ‘ai mai mici. Exista si exceptii.

Si totusi eu zic ca cel mai bine e sa faci ce-ti place. Banii vin si se duc. Decat sa te trezesti 5 zile din 7 cu stresul ca trebuie sa te duci la servici si sa faci ceva de care ti-e mare sila, doar pentru ca in 4 saptamani iti poti lua o casa si in weekend faci plaja in Tunisia, eu zic sa te trezesti macar 6 zile din 7 pe saptamana cu zambetul pe buze si sa te duci sa-ti platesti rata.

Ah… am uitat sa va spun: 3 milioane de euro. Felicitari, Loti!

2 CommentsLeave a comment

  • hmm, corect se scrie “Loczi”, dar,… c’etait pour les connaisseurs, n’est pas?!

  • interesant,captivant subiect!si expus ca si cum ar fi fost creatia unui patimas microbist(si barbat pe deasupra)..ok..ma bucur ca te-am descoperit abia ieri..altminteri ar fi trebuit sa-ti recitesc de multe dati cugetarile ..ma voi binemultumi sa te citesc in stilul ”una pe zi”.cum bine proceda Matty odinioara,ca sa-mi prelungesc ineditul..succese si minte limpede Oana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.