o brătilă pe .ro

Respect

Care este cea mai buna varianta de a castiga respectul cuiva?Pornesc dupa cum se vede de la premisa ca respectul se castiga, nu se impune.

Si totusi… cum se castiga mai bine? E o intrebare stupida. La urma urmei, situatia difera de la om la om. Pe unii ii castigi mai usor daca esti impunator si le arati ca ai puterea. Pe altii ii castigi mai usor tocmai daca afisezi o atitudine de egalitate si nu ii tratezi cu superioritate. Oare poti castiga respectul cuiva daca adopti o atitudine de tip “capul jos”, “pozitia giocel” s.a.m.d.? Ok, poate nu castigi respect asa, dar poti obtine bunavointa sau… mila. Iti convine?

Imi cer scuze pentru postul stupid. Pur si simplu azi ma macina problema asta… nu cred ca am reusit sa o expun cum am vrut… dar intrebarea care ma macina era asta: cum este cel mai bine sa castigi respectul cuiva?

5 CommentsLeave a comment

 • Câştigi respectul când demonstrezi că ştii că toată lumea este egală, dar eşti în stare să deţii controlul când trebuie şi să laşi capul jos când ai greşit.

 • respectul se poate castiga prin valori morale, doar printre cei care vorbesc acelasi dialect. Poti fi OM cu oricine, dar numai OAMENII iti vor aprecia aceasta calitate si te vor respecta! ori, in aceasta societate de kkt in care traim… legea lui “Ohm”, este aplicata in functie de nivelul cultural si de civilizatie al fiecaruia…
  Printesa, de fapt ce vrei?! Sa afli cum sa faci sa fii respectat sau, sa cum sa te simti respectat? Ca sa TE SIMTI respectat, acum e simplu : iti trebuie doar bani!

 • :D…Sa iti spun povestea mea legata de respect? :D
  Eram in tren singura in compartiment. Si la un moment dat, au intrat 5 tzigani!( nu am nimic cu ei dar nu pot sa le spun altfel ;) ).Si da-i frate, pana la Timisoara, stai cu morcov.Radeau foarte tare, era evident ca vorbeau si despre mine…In fine.
  Mi-e foame la un moment dat si scot o ciocolata. Nu pot sa-ti explic privirile ingrozite de pe fetele lor, cand au vazut ca ma uit nervoasa in rucsac :D :))…
  Scot “arma” si ii servesc.
  Pauza.
  In momentul ala, au tacut toti malc si din clipa aia nu a mai spus niciunul nimic.
  Sa zicem ca e o exceptie de la reguli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.