o brătilă pe .ro

Intalniri de gradul x

Inca putin si termin sezonul I. La X-Files ma refer. E uimitor cum dupa atatia ani inca reusesc sa-mi aduc aminte secvente. La inceputul episodului pilot aparea scris cum ca “the following story is inspired by actual documented accounts”. Nu stiu daca prin “the following story” s-au referit strict la povestea din episodul pilot sau la povestea intregului serial, dar personal cred ca chiar daca povestile nu s-au intamplat, asta nu inseamna ca ele tin de domeniul fantasticului si nu pot fi reale. Dimpotriva.

Am fost si eu un Toma Necredinciosul. Nu am avut parte de nici o intamplare care sa-mi zdruncine credintele si sa imi deschida mintea, ci pur si simplu s-a intamplat. La urma urmei de ce sa nu credem? Oare chiar toate intamplarile povestite de milioane de oameni din lumea asta sa fie rodul maginatiei lor? Mi se pare absurd sa declari ca esti ferm convins ca astfel de fenomene “stranii” (si nu ma refer numai la existenta extraterestrilor si prezenta lor pe Pamant, ci si la fenomene ce tin de spirite si la fenomene ce tin de puteri supranaturale detinute de oameni) nu exista. Poate nu crezi in ele pentru ca ai fost crescut in acest fel… dar trebuie sa-ti pastrezi mintea deschisa. Poti sa te consideri mai manipulat daca insisti ca aceste fenomene nu exista, decat daca crezi in ele.
Cred ca fiecare dintre noi detine puterea latenta sa mute obiecte, sa zboare, sa treaca prin pereti si cate si mai cate. Numai ca putini cred in asta si si mai putini chiar reusesc sa o faca.

Dupa cum spuneam, eu nu am fost martor la niciun astfel de fenomen paranormal. Dar imi face mereu placere sa ascult povestile altora. Spre deosebire de acum cativa ani, cand radeam atunci cand auzeam astfel de povesti, acum chiar sunt dispusa sa ascult si sa cred.
Asa ca te rog sa-ti insiri povestea aici, daca vrei. Poti sa scrii sub anonimat, nu se supara nimeni. Nu ma intereseaza cine esti, ci ce ti s-a intamplat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.