o brătilă pe .ro

"Am dat de carnet"

Saptamana trecuta am luat examenul auto. Tocilareste, am obtinut 26 de puncte la sala, deci ma pot “mandri” ca stiu regulile de circulatie.
Acum ca am facut introducerea, sa trecem la continut.
Ieri stateam in statie si asteptam autobuzul. In statie evident plin de masini parcate, mai putin un loc. Stateam cumintica in acel spatiu si nu indrazneam sa-l depasesc ca ma si vedeam facuta una cu soseaua de catre un sofer grabit care circula cu 100 km/h pe Bulevardul Chisinau. M-am uitat in spate spre trotuar si observand crucea care marca sfarsitul unui copil calcat acum trei ani de zile de o masina, mi-am zis inca o data sa stau locului desi doream sa ma uit in departare sa vad daca vine autobuzul.
Si cum spuneam…stateam eu cuminitica la locul meu, cand hop, ce vad, o masina semnalizeaza intentia de a veni peste mine. Privesc soferul in ochi si incerc sa-i dau de inteles ca nu o sa plec de acolo. Imi da si el de inteles ca va intra oricum. Vazand masina la un metru de mine si crucea din spate, hotarasc sa ma dau timid la o parte. Intre timp imi dau castile jos din urechi stiind ca va urma o scurta conversatie. Evident am avut dreptate. Soferul, un domn in jur de 55 de ani, iese din masina, insotit de nevasta si fiica. Se uita la mine si zice: “Nu mai ai loc?”. Ma uit si eu spre el ridicand o spranceana si incep sa-i explic cum ca nu are voie sa parcheze in statia de autobuz. Nevasta’sa, fidela barbatului, ce zice ea in gandul ei “gata, o fac acuma! ii ard o replica de ii inchid gura”. Si ce credeti ca-mi spune? “E interzisa stationarea nu parcare!”. Adevarul e ca sunt eu prostuta… adica e absolut evident ca daca ti-e interzis sa stai o ora, ai voie sa stai o noaptea intreaga! Of of, mai mai…

…Intr-adevar, mi-a inchis gura… m-am intors cu spatele si am tacut. Mare e gradina ta Doamne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.