o brătilă pe .ro

"Esti in Romania!"

Da…m-am saturat sa aud replica asta de fiecare data cand sunt pusa fata in fata cu prostia, cu nedreptatea, cu mizeria s.a.m.d. Nu! Nu numai in Romania se afla toate acestea, dar noi ne-am obisnuit sa aducem tot timpul in prim plan lucrurile urate din tara asta! Ne facem reclama cu mizerie! Vrem sa ne accepte Uniunea Europeana dar lor le punem pe masa cainii vagabonzi, aurolacii si mizeria! Si de ce mai avem atunci pretentia sa ne primeasca? Chiar credeti ca in Franta de exemplu e total asa cum ne imaginam? totul curat, frumos? Hai sa fim seriosi… Si nu e vorba de Franta in mod special…am dat un exemplu aleatoriu. Marea si celebra SUA! Strazi principale de lux, totul ca’n vis (visele unora…), si daca o iei pe o straduta in stanga o sa gasesti la cersetori si la aurolaci cati gasest si aici! Dar despre ce tari se vorbeste in mod special ca’s pline de mizerie? De Franta? De SUA? NU! De Romania! De ce? Pentru ca Franta si SUA sunt indeajuns de destepte cat sa-si mascheze defectele, sa aduca in prim plan calitatile, si sa nu vorbeasca in toate ziarele despre aurolaci! In Romania se pare ca nu se poate asa ceva…pe scurt, ne place sa ne facem de CACAT! Mai mult decat ne fac altii, ne facem noi singuri!

Am participat luna aceasta la un concurs…se numea: Europa.Filmat in Romania. Evident trebuia sa faci un filmulet sau o suita de fotografii in care sa surpinzi Europa in orasul tau. Si am reusit sa surpindem lucruri frumoase in Bucuresti…de la valori europene, ca libertatea de exprimare, unitatea, identitatea nationala, solidaritatea…pana la cladiri europene, fie prin valoarea lor culturala, fie prin constructia moderna. Se pare insa, cum spuneam si mai sus, ca sa promovezi lucrurile frumoase din Romania este considerat a fi gresit! Pentru ca noi nu am fost printre finalistii acestui concurs…dar in schimb au fost cei care au subliniat faptul ca in Bucuresti exista, citez: “Caini vagabonzi, cladiri in paragina, blocuri vechi, nezugravite, strazi murdare, balti si gropi, tigani, aglomeratie, poluare, saracie, mormane de gunoaie, cersetori, ganguri obscure pline si ele de mizerie…”. BRAVO MAI! Cu stangul tot inainte! Aceasta este imaginea pe care dorim sa o promovam! FELICITARI! Premiul I! Europa filmata in Bucuresti printre gunoaie! Super!

Dar se pare ca asa ne place noua….sa ne plangem de mila, sa ne facem de cacat si sa ne resemnam!

RUSINE!

1 CommentLeave a comment

  • “Esti in Romania” inseamna: Traiesti printre romani. Ce ai vrea sa se zica? Traiesti in Franta? Nu. Te plangi ca deh. Si unii francezi zic “Esti in Franta” cum si altii spun… . Evenimentele cu concursul trebuie trimise pe la ziare asa cum ai zis, EVIL:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.