o brătilă pe .ro

Fapte bune de sezon. Cu struțocămile, selfie-uri și îngerași.

E acea perioadă a anului în care suntem încurajați să fim mai buni, mai generoși, mai recunoscători. E adevărat, bine ar fi să cultivăm aceste valori în fiecare zi, dar bine ar fi și să ne bucurăm pur și simplu de această mobilizare, așa cum e ea, periodică, și, ulterior, să fim noi cei care păstrează spiritul Crăciunului și după 25 decembrie.

Decembrie este și luna în care majoritatea companiilor, mai mici sau mai mari, demarează acțiuni sociale. Preferatele mele sunt cele în care este implicat și publicul larg, pe post de „ajutor al Moșului”, iar azi m-am gândit să vă prezint trei astfel de inițiative și să vă dau astfel și niște idei de „generozitate crăciunească”. :)

***

La finalul anului trecut, IKEA a avut o idee grozavă și a invitat copii din întreaga lume să deseneze jucăria de pluș la care visează. După ce au fost înscrise mii de propuneri, desenele a zece copii au fost alese de public și de designerii IKEA, au fost transformate în jucării de pluș și au devenit parte din „Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație”.

Campania a ajuns la cea de-a 13 a ediție la nivel global și sprijină parteneriatul de lungă durată dintre IKEA Foundation, UNICEF și Salvați Copiii. Mecanismul este simplu: pentru fiecare jucărie de pluș sau carte de povești cumpărate din magazinul IKEA până pe 26 decembrie, IKEA Foundation donează un euro pentru educația copiilor.

Am și eu acasă o „struțocămilă” roz, de care Oscar s-a atașat tare mult, iar de vă place ideea transformării desenelor în realitate, vă spun că există în România o afacere socială, Atelier Simpluș, câștigătoare a competiției „Fabricat în Țara lui Andrei”, care fix cu asta se ocupă. :)

***

ING s-a hotărât să scoată ceva bun din selfie-urile de zi cu zi și donează 50 de lei pentru fiecare selfie glumeț încărcat pe zambetepentrucopii.ro. Inițiativa este dedicată copiilor din ONG-ul SOS Satele Copiilor Romania, care au pierdut susținerea familiei lor biologice și sunt acum îngrijiți de mame sociale. Suma donata de ING va contribui la acoperirea cheltuielilor necesare pentru întreținerea caselor sociale și bugetul necesar educației copiilor.

Și pentru că luni am reușit să-i surprind mamei cel mai frumos zâmbet, am zis că ar fi păcat să nu se mai bucure și alții de el, așa că am folosit și eu aplicația celor de la ING. :)

Selfie ING Satele Copiilor (Small)

***

Nu în ultimul rând, am primit ieri de la TNT România o #livrarespecială în sprijinul asociației Touched România, un ONG specializat în asistență socială pentru copiii aflați în dificultate, mame ce au nevoie de sprijin sau familii cu copii ce nu își pot susține cheltuielile.

În interesul mamelor aflate cu copii în situații de risc de abandon, care luptă pentru viață și familie și pentru sustenabilitatea financiară, asociația a dezvoltat întreprinderea socială „Touched Collection”. Activitate este de producţie handmade de bijuterii și accesorii de către mamele din Centrul Maternal “Casa Agar” și este rezultatul unei povești începute ca terapie prin artă şi creaţie, cu obiective și rezultate măsurate în persoana fiecărei mame prin valorificarea inițiativei și prin creșterea încrederii și stimei de sine.

Bijuteriile sunt din sticlă, lemn, piatră naturală, perle, cristale swarovski sau placate cu aur /argint. Cei de la TNT au ales să ofere astfel de cadouri de Crăciun și, mai mult decât atât, să ofere și „cadouri de făcut cadou”. :) Așa că, iată, am primit cerceii de mai jos pentru a îi dărui cititorilor mei, alături de o invitație la fapte bune. Și cred că cel mai frumos ar fi ca acești cercei să ajungă la cineva care, la rândul său, îi va face cadou. Așa că, de îi vrei, lasă un comentariu până marți seară, iar miercuri ne putem vedea să ți-i ofer în dar. E important, însă, să fii din București.

Cercei Ingeri Fundatia Touched

***

Sărbători cu bine! :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.