o brătilă pe .ro

Ziua în care nu se cumpără nimic

A trecut deja o lună de la deschiderea oficială a stagiunii teatrale 2014-2015 și presimt că încă n-ați apucat să ajungeți la un spectacol. Dacă ați apucat, felicitările mele, sper că ați luat cu voi și un prieten. Oricare ar fi situația, weekendul acesta vă invit la TNB. E prima piesă la care ajung eu toamna aceasta, e pusă în scenă în cadrul programului 9G și se numește chiar așa: „Ziua în care nu se cumpără nimic”.

Programul 9G (Noua Generație) se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol și a fost lansat la începutul acestui an. A fost liber la înscrieri, s-a realizat o selecție, primele două piese au fost jucate la sfârșitul stagiunii 2013-2014 și programul a fost acum reluat.

Piesa se joacă în Sala Mică, spațiu care va deveni, în momentul încheierii șantierului de reconstrucție a teatrului, destinat exclusiv tinerilor artiști. And that, my friends, is pretty awesome! :)

Așadar: sâmbătă și duminică seara, de la ora 20:00, cu intrare liberă, pe bază de rezervare la rezervare.tnb@gmail.com, desigur, în limita locurilor disponibile. Și cum vorbim de Sala Mică, zic să trimiteți deja un mail.

Tema piesei e cum nu se poate mai potrivită pentru acest blog, căci vorbim de un spectacol despre tineri, despre implicare politică și socială, despre naivitate și principii.

Afis Ziua

“Ziua în care nu se cumpără nimic” e povestea unor tineri care luptă pentru o lume mai bună. Au nevoie să fie ascultați. Actorii sunt atât personajele cât și naratorii vieții personajelor. Spectacolul explorează limitele și motivațiile implicării tinerilor, văzuți într-un univers mereu proiectat, schematizat, redus la esență, o materializare a distanței pe care personajele par s-o simtă față de acțiunile lor.

Petra (Ilinca Hărnuț) și Andrei (Rolando Matsangos) vor să atragă atenţia asupra consumerismului şi a exploatării muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Găvruș) și Irina (Olivia Alexandra Niță) vor să devină vedete cântând la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) și Petru (Emil Măndănac) vor să protesteze pentru a îmbunătății condițiile din azilul de bătrâni în care lucrează. Ana (Simona Cuciurianu) vrea să fie mai mult decât o simplă vânzătoare într-un magazin de haine.  Drumurile lor îi duc la mall. Această vizită le va schimba viețile.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.